#274: Podcast Bez Pauze #24 – Stjepan Dubac

Malo je reći da je Stjepan Dubac moj heroj. On je jedini audiorehabilitator za osobe oštećena sluha ili govora u Poliklinici SUVAG (a možda uopće) koji je istovremeno i osoba s oštećenjem sluha. Diplomirao pedagogiju na Filozofskom fakultetu i sociologiju na Fakultetu hrvatskih studija, a osim što je odabrao znanstveni put kojim pomaže ljudima poput sebe, istovremeno je i dobrovoljni vatrogasac, speleolog i visokogorac koji je odlučio svoju nesebičnu misiju borca za osnovna ljudska prava upotpuniti inkluzivnim planinarenjem. Što je to? Pa poslušajte podcast koji je jedva završio koliko je bilo ugodno razgovarati s ovom ljudinom nevjerojatne pozitive. Sebe opisuje kao uporan i tvrdoglav, a svojim postupcima i odlukama utire put svim onima koji imaju određena oštećenja, invaliditete ili mentalne blokade da možemo daleko više no što smo inicijalno vjerovali ili su nam drugi pokušali objasniti da “nije za nas”.

Osim na YouTube kanalu gdje možete pogledati video podcasta, isti možete poslušati na Spotifyu (link dolje) te na Anchor, Apple, Google , Podtail, Ivoox Podcasts.

Što je inkluzivno planinarenje? Pa poslušajte podcast koji je jedva završio koliko je bilo ugodno razgovarati s ovom ljudinom nevjerojatne pozitive. Sebe opisuje kao uporan i tvrdoglav, a svojim postupcima i odlukama utire put svim onima koji imaju određena oštećenja, invaliditete ali i unutarnje blokade da možemo daleko više no što smo inicijalno vjerovali ili su nam drugi pokušali objasniti da “nije za nas”. Čak sam i ja na trenutak osjetio što znači odjenuti vatrogasnu opremu.

Bonk i Zvonko Čubrić naš su dom i dalje, a uvijek smo zahvalni Anti Geli na tehničkoj i edukativnoj podršci! Hvala Maji koja je alfa i omega videa i audia.  

Želim vidjeti vaše komentare pa čak i konstruktivne kritike. Želimo biti bolji! Želja da jednog dana podcast bude uživo s publikom mi se polako ostvaruje i pratite najave slijedećih epizoda ako želite sudjelovati na taj način. Puse svima.

Pretplatite se na YouTube kanal odnosno na audio verzije podcasta jer bit će interesantnih gostiju.

Podijelite ovaj članak, ako Vam se sviđa što ste pročitali. Pa čak i ako Vam se ne sviđa. Imajte na umu samo da je blog i njegov sadržaj vlasništvo autora.

Označite ga sa “sviđa mi se”, a svaki komentar je dobrodošao! Blog je besplatan, a budite slobodni i pretplatite se na obavijesti!

I hvala Vam što pratite!

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.