#286: Podcast Bez pauze #30 – Tino Prosenik & Gruntek

U goste nam je došao Tino Prosenik i njegov “barketing” manager Pablo, trogodišnji labrador pa je bilo prilično uzbudljivo na momente! Tino je nakon završenog fakulteta proveo petnaest godina u nautičkoj industriji, kao osnivač i direktor Yachtmaster Grupe u kojoj kreće poptuno drugačiji poslovnim putem  od onog kojeg je inicijalno zacrtao kao student agronomije. No pojavom pandemije, dolazi na jednu sasvim drugačiju poslovnu ideju koja se nastavlja na njegovu formalnu edukaciju agronoma i pokreće poljoprivredni business pod nazivom Gruntek. Hrabar poslovni potez s vizijom o ponudi zdravije, ekološki uzgojene hrane s minimalno ili nimalo otpada, odnosno propale i neiskorištene hrane. 

Osim na YouTube kanalu gdje možete pogledati video podcasta, isti možete poslušati na Spotifyu (link dolje) te na Anchor, Apple, Google , Audible, Podtail, Ivoox Podcasts.

Danas, u trećoj godini, očekuju poslovni rast, a u prošloj godini su sve viškove su donirali u dobrotvorne shvrhe dječjim domovima i pučkim kuhinjama. To je bilo 9 tona hrane! Ideja zero waste provedena u stvarnost. I ne samo to. Od ovog projekta oni prvi u nizu, proizvođači imaju daleko više profita nego bi imali da prodaju velikim trgovačkim lancima, manji su troškovi uzgoja eko hrane jer se ne koriste pesticidi, a korisnik ima jeftiniji eko proizvod nego bilo gdje na tržištu, a konkurentni su i u odnosu na trgovačke lance kada je riječ o ne-eko povrću. Zaista jedna odlična priča koju valja podržati, ali ponajviše radi nas samih i kvalitete našeg života s obzirom na namirnice koje stavljamo na naš stol.

Bonk i Zvonko Čubrić naš su dom i dalje, a uvijek smo zahvalni Anti Geli na tehničkoj i edukativnoj podršci! Hvala Maja na još jednom žongliranju s audio/video opremom, ali i s dva psa!  

Želim vidjeti vaše komentare pa čak i konstruktivne kritike. Želimo biti bolji! Želja da jednog dana podcast bude uživo s publikom mi se polako ostvaruje i pratite najave slijedećih epizoda ako želite sudjelovati na taj način. Puse svima.

Snimatelji: Maja Perković / Mjesto snimanja: Bonk, Vrbje 1B, Zagreb (vlasnik: Zvonko Čubrić) / Audio i video post produkcija: Thomas Kezele / Glazba uvodne špice i aranžman: Ante Gelo, koji je svirao sve osim klavijatura (Thomas Kezele) / Autor i voditelj podcasta: Thomas Kezele, autor bloga Thomas’ Life Without Pause  

Pretplatite se na YouTube kanal odnosno na audio verzije podcasta jer bit će interesantnih gostiju.

Podijelite ovaj članak, ako Vam se sviđa što ste pročitali. Pa čak i ako Vam se ne sviđa. Imajte na umu samo da je blog i njegov sadržaj vlasništvo autora.

Označite ga sa “sviđa mi se”, a svaki komentar je dobrodošao! Blog je besplatan, a budite slobodni i pretplatite se na obavijesti!

I hvala Vam što pratite!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.