#290: Slobodno vrijeme

on

Bokić! Matej ovdje, puno je vremena prošlo od kad sam zadnje pisao blog, i mislim da mi se mišljenje o svijetu puno promijenilo.

Od kad pišem ovo imam 13 godina i pohađam sedmi razred. Znači da sam tinejdžer koji ništa ne sluša roditelje i radi što hoće jer mu je život laganica, to je stereotip. Život postaje teži što više odrasteš, što znači da se trebaš prilagoditi svojem okolišu kroz vrijeme, ako se ne prilagodiš bit će ti vrlo teško. Ja mislim da se ja nisam u potpunosti prilagodio. Moje vrijeme učenja jednako je vremenu učenja desetogodišnjaka, to je tako zato što želim imati slobodno vrijeme (znam trebalo mi je 7 redova samo da dođem do teme bloga). Teško mi je balansirati obveze i slobodno vrijeme, uvijek kad idem učiti ili pisati zadaću si mislim: “Joj ma imaš vremena, budeš ti to naučio!”. Također imam stres da mi oba roditelja budu sretni sa vremenom koje imaju sa mnom, a kad su ti roditelji razdvojeni malo je teško. Dobro bit ću iskren, ja svoje vrijeme ne trošim najbolje uvijek. Puno sam na mobitelu kad mi je dosadno, ali i dalje mi roditelji žele da radim nešto, ja pišem ovo zato što mi je dosadno, a znam da bi moj otac bio sretan što nešto radim sa svojim vremenom. Kad smo već kod moga oca, teško je biti najbolji sin čovjeku koji ima talent za sve na ovom svijetu osim sjedenja na fotelji i gledanju filma bez da zaspe, ali moji roditelji stvarno ne očekuju puno od mene osim normalnog: uči, imaj dobre ocjene, ne ponašaj se kao kreten i nađi vremena za starce. Mislim da sam uspješan u ovome što sam nabrojao. Nekad mislim kako je vrijeme brzo prošlo, osjećam se kao da su jučer ljetni praznici završili.

Pa ako ovaj blog ima kakvu poruku, onda bi glasila: “Provedi svoje vrijeme mudro”, ili tako nešto. Ja samo pokušavam uživati u vremenu koje imam.

Podijelite ovaj članak, ako Vam se sviđa što ste pročitali. Pa čak i ako Vam se ne sviđa. Imajte na umu samo da je blog i njegov sadržaj vlasništvo autora.

Označite ga sa “sviđa mi se”, a svaki komentar je dobrodošao! Blog je besplatan, a budite slobodni i pretplatite se na obavijesti!

I hvala Vam što pratite!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.