#96: Seks je uvijek dobra supstitucija za uobičajeni trening

Oooo da! Ali da se odmah dogovorimo oko pojma seks i što NE spada pod to! Cerebralni seks nikako ne spada u tu kategoriju koliko se god nekom od partnera to čini prirodnije. Za one koji su možda neupućeni u izraz cerebralni seks, eto asocijacije: cerebralno je vezano za riječ mozak, a seks označava radnju čiji prijevod može koristiti riječ koja počinje na J! Dakle, J… u mozak nije ono na što sam mislio iako bi vrlo vjerojatno i u tom obliku postojala određena potrošnja energije. Samo je pitanje bi li to bilo nužno i koje bi nuspojave nastale. Iskreno, toplo preporučam seks u bilo kojem obliku osim cerebralnom. Izbjegavajte ga.

U ovo Dobar korone te uvjeravanja i upute kako bismo trebali ostati doma, vjerujem kako bi se neki partneri mogli podsjetiti na upražnjavanje i ovog oblika tjelovježbe, a koja bi kao svoj nusproizvod trebala imati bolje povezivanje među partnerima. Ukoliko je apstinencija bila duža, zbog bilo kojeg (vrlo vjerojatno lošeg) razloga, budite strpljivi i suradljivi s partnerom. Kao i kod svakog drugog treninga ili vještine, savršenstvo se postiže ponavljanjem pa vam sugeriram opetovano treniranje. Ukoliko vam se pruži prilika, pokušajte ubaciti i po dva ili više treninga dnevno, ako vam kondicija to dozvoljava. Naravno, prepreke poput male djece koja ulaze u prostorije bez kucanja mogle bi biti ozbiljan zalogaj partnerima pa ukoliko ne želite objašnjavati kako je tata spasio mamu od Boga (kao na fotografiji pisma; apsolutno nebitno je li istinito), osigurajte se na vrijeme postavljajući barikade i blokade. Što god bilo, nemojte odustajati.

Kao i kod trčanja, postoje dužinski treninzi i sprint treninzi, a za potpunu spremu, potrebno je mijenjati način treniranja. Ako već dugo trenirate s istim partnerom, moguće je da vam njegov/njezin način igre nije interesantan kao nekada, no to bi možda moglo značiti da oboje trebate ažuriranje postavki i prilagodbu novim standardima treniranja. Možda se tehnika trčanja malo promijenila s godinama. Uostalom, godinama su nas uvjeravali kako su žitarice najbolji doručak na svijetu, a danas nas uvjeravaju kako su pšenični proizvodi zlo. Neki kažu da ne treba ni doručkovati nasuprot onih koji kažu da je doručak najbitniji obrok u danu. Kako god bilo, pokušajte sve što ste u stanju i ne odustajte olako jer rezultati će sigurno biti vidljivi ubrzo, a za one koji ne vole intenzivne sprintove ili kraće dionice, trebali bi uzeti u obzir prosječan puls za vrijeme duge dionice te ga usporediti sa high intensity interval training-om. Jednaka potrošnja kalorija za puno manje utrošenog vremena, uz pojačani intenzitet treninga. Danas kad svi kukamo kako nemamo vremena, stvarno bi trebali razmisliti o ovoj činjenici komprimiranog vremena.

Naravno, treba poštovati da nisu svi ludi za fizičkom aktivnošću, no ako se vratite koji dan, tjedan, mjesec, godinu ili čak desetljeće unazad, za pretpostaviti je kako ste na početku veze po svom partneru hopsali i nekoliko puta dnevno i nije bilo problema. Ok, možda je bilo manje obveza pa je vremena bilo više (vrijeme se smanjuje s brojem djece… ili kućnih ljubimaca!) no gdje postoji volja, pronaći će se i način! Bitno je da ne odustajete. Naravno, za to je potrebno da su svi uređaji za trening funkcionalni, a ukoliko shvatite da poneka sprava ne funkcionira kako je nekad funkcionirala, promislite o nekim zamjenskim spravama. Možda je stanje privremeno pa treba koji trenutak ili možda dan za resetiranje (naravno, o ovom scenariju ne znam ništa, ali puno ovisi o modelu i godištu).

Svaki početak nije lagan, a neki brže uskoče u ritam i rutinu od drugih, no bitno je da se ne obeshrabrite jer ako je desetminutni trening bolji od nikakvog, vodeći se istom logikom, i desetminutni seks je bolji od nikakvog. Uopće, mislim da si ne bi trebali nabijati satnicu već samo gledati koliko ste uspješnih treninga odradili. Ukoliko već niste čuli izraz – couples that train together, stay together – vrijeme je da isti ubacite u rutinu i objasnite svojoj partnerici ili svom partneru kako je ovo najbolji način za očuvanje vaše veze, ali i mentalne stabilnosti. Nije za odbaciti kako je uz postojanje seksa, prilično lakše podnijeti njegovu zlu maćehuCerebralni seks. Eksponencijalni rast otpornosti na efekte cerebralnog seksa uz redovno, ako ne i svakodnevno konzumiranje klasičnih oblika seksa biti će više nego očigledan.

Ako ste pak gadget freak, slobodno ostavite svoje ručno fitness pomagalo na ruci. Ili makar ostavite mjerač pulsa oko prsa, no morate imati na pameti da to vašem partneru mora biti razumljivo… ili bar imajte svaki svoj… in matching colors. U suprotnom moglo bi se pretvoriti u onaj cerebralni oblik koji svi pokušavamo izbjeći pod svaku cijenu. U slučaju da ste outdoor osoba, imajte na umu da bi GPS mogao biti vidljiv i vašim pratiteljima na Stravi recimo pa da slučajno ne nađu kakve ostatke vašeg treniranja pokušavajući otkriti kakav ste vi to trening odradili 50m istočno od Bikčevićeve, na primjer. Nije nužno da, unatoč ovom članku, svi moraju znati broj, trajanje, puls i kadencu vaših treninga. A ako je apstinencija bila duža, prilično sam siguran da se tim sprintevima ne morate javno hvaliti bez obzira koliko vama bili bitni, dragi, dobri i nužni. Slobodno ostavite vaše seksualne treninge za neke privatne anale, koji nisu za svačija osjetila.

Uglavnom, uživajte!

PS – da samo znate koliki je problem staviti naslovnu fotografiju na ovaj članak! ahahahahahaa

Podijelite ovaj članak, ako Vam se sviđa što ste pročitali. Pa čak i ako Vam se ne sviđa. Imajte na umu samo da je blog i njegov sadržaj vlasništvo autora.

Označite ga sa “sviđa mi se”, a svaki komentar je dobrodošao! Blog je besplatan, a budite slobodni i pretplatite se na obavijesti!

I hvala Vam što čitate!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.